- Cum să prepari cea mai sănătoasă cafea
- În ciuda interdicției, Italia pregătește terenul pentru dezvoltarea reactoarelor nucleare
- Gigi Becali, pe listele AUR la alegerile parlamentare
- Criminalitatea în Occident, o provocare în creștere
- Promenada împărătesei Sissi și reabilitarea cădițelor cu apă termală la Băile Herculane
Monica Macovei condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare
Getting your Trinity Audio player ready...
|
Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, a fost condamnată vineri la șase luni de închisoare cu suspendare, în urma unui accident rutier grav care a avut loc lângă Mangalia și în care a fost implicat un motociclist. Decizia Judecătoriei Mangalia nu este încă definitivă, putând fi contestată în apel.
Conform rechizitoriului, incidentul s-a produs pe data de 8 octombrie 2022, când Monica Macovei, conducând un autoturism pe DN 39, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat între 110 și 120 de zile de îngrijiri medicale. Din fericire, viața motociclistului nu a fost pusă în pericol de complicații ulterioare.
Pe lângă pedeapsa cu suspendare, instanța a impus mai multe condiții pe durata termenului de supraveghere de doi ani. Monica Macovei trebuie să se prezinte la serviciul de probațiune la datele stabilite, să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat, să anunțe orice schimbare de locuință sau deplasare care depășește cinci zile, precum și să comunice schimbarea locului de muncă.
În plus, fostul ministru este obligat să participe la programe de reintegrare socială organizate de serviciul de probațiune sau în colaborare cu alte instituții comunitare. Totodată, trebuie să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 București sau la Administrația Domeniului Public Sector 2 București.
Magistrații au decis și obligativitatea plății cheltuielilor judiciare de către Monica Macovei, în valoare de 10.000 de lei. Această decizie subliniază gravitatea faptei comise și consecințele sale, punând accent pe necesitatea respectării regulilor de circulație și pe responsabilitatea conducătorilor auto de a evita astfel de incidente periculoase.
Decizia Judecătoriei Mangalia poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare, ceea ce înseamnă că procesul poate continua în instanțele superioare.